Op 18 november is de HiCAD Usergroup te gast bij Mueller Manufacturing in Lichtenvoorde.

Op de agenda van deze meeting staan:

  • De R&D en Engineering processen bij Mueller
  • Het gebruik van HiCAD binnen Mueller incl. voorbereiding en aansturing productie
  • Data management met HELiOS bij Mueller
  • Bezoek aan de productiefaciliteiten

Heeft u als HiCAD en /of Helios gebruiker interesse deze meeting bij te wonen en kennis te maken met de Usergroup? Meld u aan als gast via het contactformulier. SVP altijd de namen van de deelnemers vermelden.

Adresgegevens

Mueller Manufacturing BV
Nijverheidsstraat 14
7131 PA Lichtenvoorde

Agenda

13.00 uur Ontvangst

13.30 uur Welkom en introductie deelnemers

13.40 uur Introductie Mueller

Harm Jan Otten

Paul Mueller Company is gespecialiseerd in RVS oplossingen voor de procesindustrie en bedient daarmee een wereldwijde markt. Van tankopleggers tot bier- en koemelktanks, van warmtewisselaars tot producten voor de farmaceutische industrie. In de presentatie wordt een overzicht van het bedrijf en de producten gegeven.

14.00 uur R&D en engineering bij Mueller

Harm Jan Otten, Mueller

Mueller kent verschillende typen producten:

  • Producten die zonder engineering geproduceerd kunnen worden
  • Producten die uit standaards klant specifiek geconfigureerd worden met beperkte order engineering
  • Producten die vrijwel geheel op order worden ge├źngineerd.

In de presentatie wordt aan de hand van de verschillende typen producten uitgelegd welke werkwijzen binnen R&D en engineering worden gehanteerd.

14.30 uur HiCAD binnen R&D en engineering bij Mueller

Roel Heij, Mueller

Hoe wordt HiCAD ingezet bij Mueller op R&D en engineering voor de verschillende typen producten? Hoe wordt met de standaards omgegaan, welke automatisering van ontwerpen wordt gebruikt? Hoe vindt de ontwikkeling van het plaatwerk plaats en de voorbereiding naar productie? En hoe gaat dat met bijvoorbeeld mechanische componenten zoals afsluiters en mangaten? Hoe zijn zaken tekeningproductie, uitbesteding en productie/montage-instructies georganiseerd?

Kortom: een kijkje in het praktische gebruik van HiCAD in de Mueller praktijk.

15.15 uur Pauze

15.30 uur Product- en procesbeheer met Helios bij Mueller

Marcel van Uem, Mueller

Om de R&D en productontwikkeling effectief te laten verlopen, gebruikt Mueller HELiOS. In de presentatie wordt ingegaan op de inrichting van HELiOS en de werkwijze. Hoe worden standaards beheerd? Hoe wordt van een generieke productdefinitie een klant specifieke gemaakt? Hoe wordt met stuklijsten omgegaan en met de verrijking van de engineering stuklijst naar de productiestuklijst? En hoe vindt de overdracht richting logistiek en eventuele andere informatiesystemen plaats. Wat zijn de plannen met Helicon en hoe sluit dat aan op HiCAD en HELiOS?

16.00 uur Actualiteit bij leden

Bestuur/deelnemers

Wat speelt er bij de leden? Welke versies zijn in gebruik, welke plannen bestaan er te migreren, wordt over uitbreiding nagedacht (bijv. HELiOS, productconfiguratie, ERP-koppeling), welke hardware wordt gebruikt, loopt alles zoals het lopen moet, zijn er vragen? Kortom: het moment om onder gebruikers ervaringen uit te wisselen, vragen te stellen en de eigen HiCAD/HELiOS omgeving te spiegelen aan die bij collega-gebruikers.

16.20 uur Verenigingszaken

Bestuur
  • Update over de activiteiten van de HiCAD Usergroup
  • Plannen 2015/2016

16.30 uur Rondleiding fabriek en afsluiting